May 13, 2006

Key West, day 6

We hebben eindelijk Miami, het Eindhoven van Florida, achter ons gelaten en zijn via de Overseas Highway naar Key West afgedaald. Het meest zuidelijke puntje van de VS. Het is zelfs dichter bij Cuba dan het Amerikaanse vaste land! We kunnen Fidel zijn sigaren bijna ruiken!
We gaan het hier leuk hebben, dat is zeker (al zullen we niet te vroeg juigen na onze ervaringen in Miami). Het lijkt een beetje een kruising tussen een zeerovershol, een caraibisch eiland en New Orleans. De mensen zijn super aardig en relax, een compleet andere wereld vergeleken met gisteren!


De lange autoreis was wel een behoorlijke beproeving. Vooral het stuk door Miami (de stad wilde maar niet ophouden) en de Everglades. Dat laatste was supersaai, omdat ze links en rechts van de smalle highway een hoge heg gepland hadden om maar geen alligators te laten oversteken. Maar dat belemmerde wel het uitzicht. Beter gezegd we hebben 2 uur alleen maar rechte highway en saaie heg gezien.

Toen we echter de eerste eilanden achter ons gelaten hadden ging het via bruggen van eiland naar eiland. Links oceaan en rechts de golf van Mexico met kleine eilandjes zoals we die nog van vroeger kenden... ja wie herinnerd zich onze favoriete dolfijn Flipper niet?

Tussendoor wel nog een paar tropische plensbuien gehad, waar de locale bevolking spontaan van ging dansen, want het had al een hele tijd niet geregend.

Overigens zijn de Keys niet zo'n tropisch paradijs zoals men zou vermoeden. Het is behoorlijk armlastig en onderkomen (op Key West na). De schade die huricane Andrew heeft veroorzaakt, enkele jaren geleden, is op sommige (minder touristische) plekken nooit opgeruimt. En dan hebben we het nog niet over de schade van huricane Bush (Jed de gouveneur van Florida en zijn kinderlijke broertje George als grote roerganger) heeft aangericht door de armen te plunderen en de rijken.... etc.... etc.... rare sigaren rookt die Castro, want je gaat er spontaan communistisch van schrijven!

Ons pensionnetje is geweldig, achter twee oude mansions (herenhuizen) hebben ze een prachtige binnentuin gebouwd met bijna vrijstaande huisjes waar de gasten wonen. We hebben gewoon onze eigen veranda!

Vanavond zijn we naar onze eerste Mallorysquare-happening gegaan. Gebeurd hier elke avond rond zons-ondergang. Jongleurs, artiesten, houdini's, en noem maar op voeren hier iedere avond tijdens de zonsondergang hun act op. Er is ooit door iemand in een krant geschreven dat de Key West zonsondergangen de mooiste ter wereld zijn. Nou... het was mooi, maar in Utah, Arizona en zelfs in Venlo hebben we mooiere gezien! Gelukkig blijft de natuur onomkoopbaar! Dus wie weet wat ons te wachten staat...

De artiesten schijnen gedeeltelijk door de stad betaald te krijgen, een soort van uitkering. Maar de fooi van de touristen is dan hun echte loon. De vraag is of ze nou goed of slecht verdienen. Misschien moet ik een goedkope gitaar kopen bij zo'n pawnshop en dan hebben we die vakantie er zo uit!


Deze weerspiegeling van de zonsondergang in de bril van Caro is hopelijk lucratief, is nm. van SpecSavers! Hallo? Hoort u mij?


Oh en dit zijn de nieuwe slippers van Caro, tegenover mijn ouwe Allstars....

No comments: